FAQ

Motorstopp

Hvem ringer jeg ved motorstopp?

Ring 55 51 70 80 eller 06000. Dersom du har fått motorstopp og står langs veien, må du ta på deg refleksvest, gå ut av bilen og oppholde deg i trygg avstand fra veibanen før du ringer oss. Hordaland Redning henter både deg og bilen din.

Hva gjør jeg dersom motorsykkelen har motorstopp?

Ring Hordaland Redning så fikser vi på stedet eller frakter deg og motorsykkelen til nærmeste verksted.

Hva gjør jeg om jeg får motorstopp i tunnel?

Bruk nødtelefonen i tunnelen. Sett først på varselblink og bruk deretter nødtelefon i tunnelen. Følg veiledning fra dem som besvarer telefonen.

Reparerer dere bilen/båten selv?

Vi kan reparere på stedet, men dersom det ikke lar seg fikse sender vi bilen/båten din til et verksted.

Hva gjør jeg ved motorstopp?

Kjør ut til veikanten med en gang du merker at bilen mister kraft. Ta på deg refleksvest og gå ut av bilen. Ring 55 51 70 80 eller 06000. Ikke opphold deg i bilen, men i trygg avstand til veien mens du venter på oss. Sett også opp en varseltrekant.

Det kalles også motorstopp dersom du ikke får start på bilen. Ring 55 51 70 80 eller 06000 så hjelper vi deg samme om du står hjemme eller er på reise.

Båt

Hva gjør jeg hvis båten stopper?

Er du lagt fra land når du mister fremdrift/motoren stopper: ring 02800 eller 112 ved nød. Påse at alle har på redningsvest, ha klart informasjon om hvor dere er og hvor mange dere er om bord.

Hvem kan hente båten min med motorproblemer?

Har du motorproblemer ved land, kan vi bistår med opphenting av båt. Vi har ikke egen bergingsbåt.

Når kan jeg hente bilen/båten min igjen?

Etter avtale med Hordaland Redning.

Hvor kjører dere båten etter henting?

Sted etter avtale med eier/forsikring.

Hva gjør jeg ved båthaveri?

Vi kan berge og taue sunkne båter. Er båten din i trøbbel? Spør oss gjerne om råd på 55 51 70 80 eller 06000. Vi anbefaler båteiere å ta bilder som dokumentasjon, varsle forsikringsselskap og bruke nøyaktig adresse/koordinater båten ligger. Det anbefales ikke å starte med båtberging på egenhånd før du har fått veiledning.

Elbil

Hva gjør jeg dersom elbilen går tom for strøm på veien?

Da henter Hordaland Redning deg og elbilen din og frakter dere til nærmeste hurtiglader eller annen lademulighet. Ring 55 51 70 80 eller 06000 så hjelper vi deg videre på veien.

Hva gjør jeg om batteriet på bilen er flatt?

Vi sender ut en servicebil som kan bytte ditt bilbatteri på stedet. Da er du raskt på veien igjen. Snitt levetid på bilbatteri er ca. 4-5 år.

Kan dere lade elbil?

Vi frakter bilen til nærmeste lademulighet.

Veihjelp

Hvor mye koster veihjelp?

Veihjelp er inkludert i mange avtaler og bilforsikringer. Da betaler du bare en egenandel på 500 kroner dersom du trenger veihjelp. Du mister ikke bonus når du får veihjelp.

Hvor lang tid tar det for dere å komme til stedet?

Det avhenger naturligvis av hvor du er og om vi har en ledig bil eller kommer etter endt oppdrag. Vanligvis er vi der innen 1 time (rush-trafikk og andre utfordringer på veien kan påvirke dette). Ring oss så får du svar på hvor fort vi kan være der.

Hva dekker veihjelp?

Du får hjelp hjemme og på veien både i Norge og ellers i Europa. Dersom det skulle oppstå problemer med bilen, campingvogna eller tilhengeren kan du få hjelp på stedet. Både passasjerer og bil blir fraktet til verkstedet.

Veihjelp dekker de fleste uforutsigbare hendelser som kollisjon, utforkjøring, punktering, motorstopp, starttrøbbel, dersom du har låst deg ute av bilen eller om du går tom for batteri, strøm eller drivstoff.

Annet

Hva gjør jeg hvis jeg punkterer?

Tilkall Hordaland Redning så kan vi reparere det punkterte dekket eller skifte til nytt dekk på stedet (om du har reservedekk). Husk alltid å ettertrekke nylig påsatte hjul etter ca. 10 km.

Hva gjør jeg dersom jeg har låst nøkkelen inne i bilen?

Tilkall veihjelp på 55 51 70 80 eller 06000. Dersom du har en ekstranøkkel eller noen kan levere en reservenøkkel til deg bør du prøve å få tak i dem først.

Dette gjelder både om du er utelåst på tur eller bilen står på hjemmeadressen din. Ikke prøv å bryte deg inn i egen bil, da det kan føre til skader.

Har dere avtaler med forsikringsselskap?

Ja, vi har avtale med de fleste store og små selskaper i Norge. Husk at vi hjelper deg uansett forsikring, enten om du har ansvar, delkasko eller kasko. Veihjelp er inkludert i de fleste avtaler og bilforsikringer. Du betaler bare en egenandel på 500 kroner (privatkunder), bedriftskunder og privatkunder kan ha egne avtaler på egenandel.

Hvor langt kan jeg kjøre på punktert dekk?

Kjør til siden ved nærmeste hensiktsmessig sted. Du bør helst stoppe i kanten av veien eller kjøre av med en gang om du har mulighet. Dersom det er mulig, gå ut av bilen og stå med sikker avstand og sett ut varseltrekant.

Hva gjør jeg dersom jeg har fylt feil drivstoff på bilen?

Ikke start bilen! Ved feilfylling er det viktigste at du ringer oss og ikke vrir om tenningen. Da skades drivstoffsystemet og motoren. Vi frakter bilen din til nærmeste verksted. Har du allerede startet bilen vil du fort merke at noe er galt. Skru da av motoren.

Kan dere reparere mindre feil på stedet?

Hordaland Redning sender en servicebil og kan reparere på stedet om det er mulig. Alternativt frakter vi deg til nærmeste verksted der de kan reparere skaden.

Annet

Har dere døgnåpen telefon?

Ja. Ring 55 51 70 80 for avdeling Bergen og 06000 for landsdekkende.

Tast 1 lettbil. Tast 2 tung bil. Tast 3 administrasjon.

Hvor i Norge hjelper dere?

Hordaland Redning hjelper deg i stor Bergen og området rundt. Uansett hvor du er kan du nå oss på vår landsdekkende telefon: 06000.

Hva gjør jeg når dere henter bilen min?

Både passasjerer og bil blir fraktet til verkstedet.

Hvor kjører dere bilen min?

Til avtalt verksted med kunde.

Må jeg betale noe på stedet?

Etter avtale med Hordaland Redning. Kunde blir informert på telefon.

Hvor store biler kan dere hente?

Alt fra lette til tunge. Vi kan trekke opp til 50+ tonn og kan dermed berge vogntog, trailere og busser.